Kostymsmycken – vad är det?

Kostymsmycken - vad är detVad är skillnaden mellan äkta smycken och kostymsmycken?

Idag är smycken viktiga om man vill ha lite flärd och elegans eller bara vill piffa upp sin outfit genom att bära accessoarer med det där lite extra

Kostymsmycken är på modet men vad är då kostymsmycken?

Det är smycken som är tillverkade i oäkta material, d.v.s inte av silver, guld, äkta stenar eller pärlor
Äkta smycken är av metallerna guld, silver eller platina. Guldsmycken ska vara minimum 10 karat, Stenarna kan vara naturstenar, diamanter eller pärlor.

Kostymsmycken kan betyda mycket för sin bärare, inte enbart som en accessoar utan som ett kärt minne, en symbol eller ett konstnärligt hantverk man är stolt över.
Genom att göra kostymsmycken själv kan man sticka ut i mängden med en egen design.

Ett flertal kända varumärken som Chanel, Michael Kors designar kostymsmycken som trots att de är producerade av oäkta material ändå innehar ett högt värde.
Vackra smycken lyser upp ens vardag och låter dig glittra flärdfullt på festen, ett enkelt plagg och ett snyggt halsband eller armband och looken är fulländad.

Att tillverka sina smycken själv ger dig möjligheten att variera dig oändligt och vara precis så stilren eller flärdfull som du själv vill och kostnaden behöver inte vara stor. Materialutbudet på pärlbutikerna är jättestort men man kan även hitta fint material ute i naturen eller genom att göra om andra smycken man redan har. För den som vill återvinna material finns det såklart även möjligheten att köpa äldre smycken på second hand, loppisar och vintage butiker.