Pärlor, pärlor, pärlor…

Pärlor hos Silver och Smycken

Härliga Pärlor!

 

Pärlor kan användas för att dekorera klädesplagg, inredningsartiklar eller för att göra smycken. Pärlor kan vara små och dekorativa eller stora och konstnärliga men det finns inga egentliga regler för hur de ska se ut. Det som dock är samma för alla pärlor är att de är genomborrade för att man ska kunna trä, väva eller fästa dem. Flera pärlor kan träs på en sträng för att bli till ett vackert halsband eller ett armband. Pärlarbeten är populära som smycken och kan formges för att passa olika stilar och moden. Och om du tror att pärlor enbart passar för att göra smycken så har du fått det hela om bakfoten.

Pärlarbeten kommer i många former och kan ses användas i många spännande objekt. Några exempel kan vara skor med pärlbroderi, klädesplagg, handväskor och bälten. Även pärltavlor som kan vara både fantasifulla och fotorealistiska. Vackra indiska pärlbroderade plagg och inredningsartiklar är mycket populära inte minst för de vackra färgernas skull. Det finns naturliga såväl som konstgjorda pärlor och de kommer i många olika former, färger och storlekar. Pärlor som är runda, ovala, kvadratiska och oregelbundna. Pärlor tillverkade av stenar, ben, skal, tänder, klor, sten, lera, metall, glas eller gjorda av andra fasta material som man kan drilla ett hål i.

Pärlor har varit bland de äldsta artefakter som arkeologer funnit och det äldsta smycke man känner till är tillverkat av 100 000-åriga pärlor gjorda av nätsnäckan. Det finns till och med en skröna om att Manhattan såldes av Indianerna för pärlor till ett värde av 24$ men om detta är sant är ej bekräftat.

Inte undra på att pärlor har bestått i sin popularitet genom tiderna.